Bruidsvideo’s: waarop letten?

De meeste mensen die in het huwelijksbootje stappen, kiezen ervoor een externe (meestal professionele) fotograaf in te zetten. Deze fotograaf is verantwoordelijk voor het maken van de foto’s op deze heuglijke dag. Vergeleken bij fotografen wordt een videograaf maar weinig ingeschakeld bij een bruiloft. 

Echtparen die geen videograaf inzetten krijgen daar later echter vaak spijt van. Dit omdat een trouwfilm toch echt van een onvergelijkbare schoonheid kan zijn, een schoonheid waar foto’s of andere vormen van beeldmateriaal niet aan kunnen tippen. Zo kan een video je bij uitstek weer de emotie van die grote dag laten beleven, is een dergelijke video prachtig om later aan je kinderen te laten zien en brengt een trouwfilm vaak bepaalde specifieke zaken terug die al bijna uit je herinneringen waren verdwenen.

Tip: dronevideo’s zijn helemaal hip en ook erg leuk om jouw trouw locatie mooi in beeld te brengen. Dit zal mooi ge-edit kunnen worden in de uiteindelijke trouwvideo.

Voor het maken van een bruidsvideo schakel je normaal gesproken dus een professionele videograaf in. In dit artikel lees je waar je zoal op kunt letten bij zowel het selecteren van deze videograaf als de bruidsvideo zelf.

Zo kies je je favoriete videograaf

Verspreid over Nederland zijn er verschillende bruidsvideografen die je kunt benaderen en inzetten op je bruiloft. Maar hoe weet je nu wie geschikt is voor jullie bruiloft? Welnu, op basis van de onderstaande tips kom je ongetwijfeld tot een goede keuze:

  • Bekijk de gegevens, portfolio’s en websites van meerdere videografen. Bepaal welke mensen jullie het meest aanspreken en schroom niet om verschillende videografen in contact te treden.
  • Nodig een paar van de (volgens jullie) beste videografen uit bij je thuis om persoonlijk kennis te maken. Of organiseer met deze mensen een digitale kennismaking. Deze kennismaking is belangrijk, want het is van essentieel belang dat jullie een goede verstandhouding hebben met de videograaf die je uiteindelijk inschakelt. Dit omdat deze specialist precies moet begrijpen wat jullie willen én omdat deze persoon natuurlijk aanwezig zal zijn tijdens voor jullie bijzondere momenten.
  • Kies een videograaf die volgens jullie voldoende ervaring heeft met het filmen van (gedeelten van) bruiloften.
  • Laat je bij je keuze zo veel mogelijk leiden door de hierboven genoemde zaken, en dus minder door het budget. Besparen op een specialist als een videograaf is namelijk geen goed idee.

Zorg voor afstemming fotograaf en videograaf

Wanneer je naast een fotograaf daadwerkelijk ook een videograaf inschakelt voor jullie bruiloft, dan is het raadzaam deze mensen vooraf kennis met elkaar te laten maken. Zo kunnen zij hun aanstaande samenwerking alvast bespreken. Belangrijk is ook dat je professionals kiest die qua stijl van hun uiteindelijke werk goed bij elkaar passen.

Welk eindresultaat heb je voor ogen?

Tenslotte is het, als je inderdaad een videograaf bij je bruiloft wilt, belangrijk om op voorhand al te weten wat je eigenlijk precies van deze persoon verwacht. De videograaf kan immers tot de beste resultaten komen als jullie instructies zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk zijn overgebracht.

Met de inzet van een videograaf heb je diverse mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om grote gedeelten van je bruiloft ‘live’ te laten filmen, maar kun je ook aangeven dat je alleen bepaalde momenten op video wenst te hebben. Vervolgens heb je nog aan de ene kant de mogelijkheid om de videograaf louter ‘losse’ video’s te laten maken, maar kun je hem of haar natuurlijk ook de opdracht geven om een heuse bruiloftsfilm te creëren, een die bestaat uit een compilatie van de belangrijkste en mooiste momenten van deze grote dag, mogelijk begeleid door passende muziek.

Recente blog artikelen