De perfecte festivaloutfit

De perfecte festivaloutfit is een combinatie van comfort, functionaliteit en persoonlijke stijl. Het is belangrijk om iets te dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen, zodat je je niet belemmert voelt tijdens het dansen en rondlopen. Houdt natuurlijk ook rekening met de weersomstandigheden. Hoe zorg je voor de perfecte festivaloutfit? In dit artikel lees je alles over de perfecte festivaloutfit. 

Boho-chic

Een populaire festivaloutfit is de boho-chic stijl. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van kledingstukken met franjes, lange jurken en brede hoeden. Natuurlijk mag je de sieraden niet vergeten. De kledingitems zijn voornamelijk gemaakt van gehaakte stoffen en vele printjes. Ook zie je vooral de kleur oranje, (gebroken) wit, mintgroen of bruin. Inspiratie voor een boho-chic outfit: een flared broek met een aparte print, een witte top met franjes en een grote hoed.  

Streetwear

Wil je een casual festivaloutfit? Ga dan voor de streetwear stijl. Hierbij maak je gebruik van kledingstukken zoals een denim jas, sneakers en een baseball cap. Een andere optie voor een streetwear festivaloutfit is het combineren van een stijlvolle joggingbroek met een top en een leren jas. Een kledingitem die je ook veel gaat zien zijn de balloon broeken en cargo broeken. Bovendien mag je een kleine zonnebril ook niet vergeten bij deze outfit. 

Festival chic

Festival chic is een stijlvolle en trendy festivaloutfit. Voor deze look wordt gekozen voor opvallende kledingstukken, zoals een jumpsuit, een glittertop of een opvallende riem. Een jumpsuit is een kledingitem die comfortabel is. Combineer deze met hoge hakken of stoere laarzen. De glittertop mag je zeker niet missen bij deze festivaloutfit. Hoe meer glinsteringen, hoe beter. Er zijn verschillende soorten glittertopjes, bijvoorbeeld met pailletten of een metallic stof. 

Coachella-stijl

Coachella is een festival in de Californische woestijn, waarbij veelal wordt gekozen voor luchtige kledingstukken, zoals zomerjurken of korte shorts.  Je ziet hier allerlei verschillende  kledingstijlen terugkomen. Van boho-chic tot aan festival fun. Om de perfecte coachella-stijl te creëren is het van belang om kledingitems te kiezen waarbij je het zand snel kunt afkloppen. Creëer een look met een korte spijkerbroek, een top met franjes en stoere boots. Niet te vergeten, de make-up bestaat vaak uit veel glitters en de haarstijl is los met een aantal kleine vlechtjes. 

Boho chic feature image 01

Festival Fun

Houd je ervan om iets opvallends te dragen? Dan is de optie festival fun zeker iets voor jou. Bij deze stijl draait het om opvallende kleuren, veel glitter of opvallende accessoires. Kledingitems die je hierbij kunt bedenken zijn felgekleurde flared broeken, blouses met een drukke print of accessoires, zoals een tutu of bloemenkrans. Ook neon-kleuren mag je niet vergeten of felle kleuren in je haar. Bij deze stijl kan je denken aan ‘hoe gekker, hoe beter’. 

Een perfecte festival outfit ligt helemaal aan jou. Tijdens zo’n festival is het belangrijk dat jij jezelf kan zijn en dat jouw outfit comfortabel is. Combineer en match verschillende kledingstijlen om de perfecte look te creëren. Oh, vergeet niet om een kleine tas mee te nemen voor je spullen en een zonnebril. 

Recente blog artikelen