De beste ski jassen

Op het moment van schrijven zijn de dagen nagenoeg op hun kortst. Voor wintersportliefhebbers betekent dat dat hun favoriete seizoen weer is aangebroken: het wintersportseizoen. Wie deze winter voor het eerst op wintersportvakantie gaat zal zich evenwel goed moeten voorbereiden. Ervaren wintersporters weten het namelijk maar al te goed: tijdens bijvoorbeeld het skiën heb je goede kleding nodig. Heb je die niet in bezit, dan zal je heel wat minder van je wintersportvakantie kunnen genieten.

Een uitstekende ski jas is een van de belangrijkste onderdelen van het complete wintersportoutfit. Waar een goede ski jas zoal aan moet voldoen? Nou, het is ten eerste heel belangrijk dat zo’n jas ademend is. Dit omdat je tijdens het skiën flink kunt transpireren. Verder dient een dergelijke jas goed te isoleren tegen wind en sneeuw, mag de jas als geheel niet te zwaar zijn, is de aanwezigheid van een capuchon echt een must en moeten er voldoende vakjes aanwezig zijn voor bijvoorbeeld je zonnebril en je skipas. 

In het restant van dit artikel vind je enkele voorbeelden van jassen die we gerust onder de beste ski jassen mogen scharen

Wat zijn de beste ski jassen voor vrouwen?

Wanneer je als vrouw zijnde een goede ski jas zoekt, dan komen de volgende jassen zeker in aanmerking:

  • De Nocton wintersportjassen van het merk Protest. Dit zijn jassen die zeer goed isoleren en hierbij in het bijzonder goed presteren op het gebied van waterbestendigheid. Deze Protest-jas stoot namelijk water af. Verder ventileert deze jas uitstekend en zijn er ruimschoots voldoende zakken aanwezig. Deze damesjas is in vijf verschillende kleuren verkrijgbaar.
  • Het bekende merk Björnson biedt ook ski jassen van topkwaliteit. De Björnson winterjas blinkt meer dan andere jassen uit als het gaat om de prijs-kwaliteitverhouding. Voor een relatief lage prijs verzeker je je namelijk van een duurzame, waterafstotende en winddichte jas.
  • Ook het bekende outdoor merk North Face mag in dit overzicht niet ontbreken. Voor dames is de North Face Futurelight een ideale wintersportjas. Het gaat hier om een flexibele, lichte en uitstekend isolerende jas die tegemoetkomt aan de wensen van de meest fanatieke wintersporters.


Ideale ski jassen voor mannen

Voor mannen vormen de volgende ski jassen zonder twijfel ideale opties:

  • Wie al enige kennis heeft op het gebied van wintersportkleding zal het merk Zircon ongetwijfeld bekend voorkomen. Van dit merk geldt de Tenson 5013000 als een van de absolute paradepaardjes. Dit is een jas die er qua comfort bovenuit steekt, iets dat mede te danken is aan het feit dat je de onderkant, bovenkant en mouwen dicht kunt snoeren. Verder is dit simpelweg een zeer goed isolerende ski jas.
  • Een jas waarvan zelfs wordt beweerd dat deze volledig water- en winddicht is, is de Mammut Nordwand. Dit is dus de ideale jas om tijdens sneeuwbuien te gebruiken. De Mammut Nordwand is verder opvallend licht en uitgerust met zeer ruime zakken.
  • Een andere zeer lichte en uiterst sportieve ski jas is de Black Diamond Dawn Patrol. Vergeleken bij de hierboven genoemde optie is deze jas qua prijs een stuk aantrekkelijker. Gunstig aan de Black Diamond Dawn Patrol is dat deze ook in de zomer goed inzetbaar is.

Ben je ook op zoek naar goede schoenen voor de wintersport? Lees onze artikelen op Much Love.

Recente blog artikelen