De beste winterschoenen

Tegen de tijd dat de dagen weer aanmerkelijk korter worden, de zon erg laag aan de horizon staat en de bomen zo ongeveer wel van hun blad zijn ontdaan kun je er echt niet meer omheen: de winter heeft definitief zijn intrede gedaan. Dat betekent onder meer dat je je zomerse outfits voorlopig wel kunt opbergen. Je winterkleding dient tegelijkertijd juist voor de dag gehaald te worden.

Aan te raden is om bij het begin van de winter even goed te checken in welke staat je huidige winterkleren eigenlijk verkeren. Want laten we even wel wezen: als je tijdens de winter op een comfortabele manier in de buitenlucht wilt verblijven, dan is goede kleding echt onmisbaar. Dit geldt misschien nog wel het meest voor je schoenen. In de winter heerst namelijk altijd het gevaar van koude voeten. 

Ben je momenteel op zoek naar een nieuw paar schoenen voor in de winter? En ben je dan ook benieuwd naar wat eigenlijk de beste winterschoenen zijn? Lees dan zeker even verder, want hieronder vertellen we meer over ideale winterschoenen voor zowel bij algehele winterse weersomstandigheden als bij de wintersport en voor op het ijs.

Wat zijn de beste wintersportschoenen?

Wanneer je op wintersport gaat en je goede schoenen zoekt voor tijdens deze vakantie, dan is het logisch dat je op zoek gaat naar skischoenen. Raadzaam is hoe dan ook voor schoenen van goede kwaliteit te kiezen. Zo kun je namelijk de kans op blessures en ongevallen flink verkleinen. Ondertussen gaan je skiprestaties er ook nog eens op vooruit. Afijn, voorbeelden van goede en betaalbare skischoenen zijn de Salomon X access 70, de Rossignol Alltrack Pro 80 en de Atomic Hawx Magna 100.

Wat kun je het best dragen bij ijs?

Verwacht je in de situatie terecht te komen waarin je zult moeten lopen op ijs? Dan zal je schoenen nodig hebben die daar specifiek op zijn voorbereid. Belangrijk is voor schoenen te kiezen met zeer veel grip en die zich min of meer kunnen vasthaken in het ijs. Schoenen met speciale ijszool (zoals de Hanwag IceGrip) doen het sowieso goed. Ook de Meindl Island Spike is een zeer veilige optie, net als schoenen van het Italiaanse merk Olang.

Ideale winterschoenen voor bij algehele winterse omstandigheden

Wanneer je nieuwe schoenen zoekt om bij winterse weersomstandigheden (zoals kou, regen, wind, sneeuw, hagel en/of ijzel) te gebruiken, dan is het zaak exemplaren te zoeken die simpelweg uitstekend isoleren. Deze isolerende kwaliteiten moeten kou en vocht zo goed mogelijk buiten de schoen houden, zodat je zo lang mogelijk gevrijwaard blijft van koude voeten. Merken waarvan de winterschoenen van goede kwaliteit zijn, zijn onder meer Columbia, Merrell, Sorel, Lowa en Kamik. Wil je het liefst schoenen die zo warm mogelijk aanvoelen, dan kun je de gevoerde schoenen van Toral en Santoni eens uitproberen.

Ben je ook benieuwd naar de beste ski jassen? Lees onze artikelen op Much Love.

Recente blog artikelen