Leuke ideeën voor trouw auto of ander vervoer

Hebben je partner en jij het voornemen om te gaan trouwen kracht bijgezet en is het langverwachte huwelijksaanzoek inmiddels gedaan? Dat is dan wel een felicitatie waard, want je mag nu dan toch maar mooi gaan toeleven naar de – volgens velen – mooiste dag van je leven.

Dit toeleven houdt onder meer in dat er wat zaken geregeld zullen moeten worden. Een van die zaken behelst het vervoermiddel dat je op de grote dag gebruikt. Aangezien een speciaal trouwvoertuig veel extra cachet aan je bruiloft geeft kiezen voor stellen daarvoor. Ben je nog op zoek naar leuke ideeën voor een trouwauto of voor ander vervoer voor op de trouwdag? Lees dan zeker even verder, want hieronder benoemen we vijf wagens die bij uitstek geschikt zijn voor rond je bruiloft.

Oldtimer

vormen oldtimers de ideale keuze voor mensen die houden van nostalgie. Echte autoliefhebbers worden hiermee ook op hun wenken bediend, want het rijden in zo’n wagen is natuurlijk een hele belevenis. Voorbeelden van populaire oldtimers zijn de Ford Mustang, de Fiat 500 en elke personenwagen van DAF.

Sportwagen

Wanneer je een bruiloftsauto met heel wat meer luxe en vooral snelheid wenst, dan zou je er ook voor kunnen kiezen een heuse sportwagen te huren. En laten we wel wezen: als er één dag is waarop je je dit mag veroorloven, dan is het toch wel op je trouwdag. Dit is zonder meer een goede keuze voor autoliefhebbers in het algemeen en natuurlijk voor racefanaten in het bijzonder.

Volkswagenbusje

Van een heel andere orde is het even bekende als klassieke Volkswagenbusje. Dit voertuig brengt uiteraard een heel andere uitstraling met zich mee dan de andere opties die we in dit artikel noemen. Volkswagenbusjes zijn doorgaans vrolijk gekleurd en staan min of meer symbool voor het ‘vrije leven’. In principe past een dergelijk busje dan ook beter bij een bruiloft die zo veel mogelijk in de buitenlucht afspeelt. Een ontegenzeglijk voordeel van het Volkswagenbusje is overigens dat hier meer mensen in passen. Zeer handig als je trouwt terwijl je al ouders bent van één of meerdere kinderen!

Kever

Als jullie toch de voorkeur geven aan een kleine wagen met een nostalgisch karakter, dan zou je naast een oldtimer er ook voor kunnen kiezen een kever te huren. We hebben het hier dan uiteraard over de Volkswagen Kever, oftewel een van de meest bekende auto’s die ooit gemaakt zijn. In 2003 werd de laatste kever ooit geproduceerd, maar de kevers die je voor een speciale gelegenheid als een bruiloft kunt huren zijn doorgaans een stuk ouder.

Eend

Tenslotte aandacht voor nóg een nostalgisch voertuig van zeer bescheiden omvang. Het gaat hier om de Citroën 2CV. In Nederland staat deze wagen ook wel bekend ‘de eend’ (bij sommigen zelfs als het lelijke eendje), terwijl men in België dit voertuig ‘geit’ of ‘geitje’ noemt. Hoe dan ook, dit is een bijzonder knus en sympathiek ogende auto die bij velen vrolijke gevoelens van nostalgie oproept. Een uitstekende keuze dus voor op je trouwdag!

Je trouwdag vastleggen op video? Dat kan! Lees ons artikel over bruidsvideos.

Recente blog artikelen