Tips voor jouw trouwpak

Heb je je geliefde onlangs ten huwelijk gevraagd en is jouw aanzoek op de gewenste manier beantwoord? Gefeliciteerd! Het toeleven naar een mooie bruiloft kan dan namelijk echt beginnen. Wanneer jullie eenmaal definitief een datum hebben vastgesteld kunnen ook andere zaken worden opgepakt. Een van de belangrijkste dingen bestaat hierbij uit de kleding, oftewel je trouwpak.

Uiteraard is het aanschaffen van een trouwpak geen alledaagse taak. Sterker nog, de kans dat je dit nu voor het eerst in je leven gaat doen is zeer groot. Je kunt daarom waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken op dit gebied. Hieronder volgen aan de hand van vijf essentiële aspecten evenzoveel tips voor jouw trouwpak.

Overleg, oriëntatie en advies

Voordat je gericht op zoek gaat naar jouw trouwkleding is het aan te raden eerst even kort te overleggen met je partner. Hierbij is het vooral zaak om af te stemmen in welke mate jullie bruiloft een (in)formeel karakter zal krijgen. Het is noodzakelijk dit al op voorhand te bepalen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat jullie qua stijl in ieder geval zullen matchen. Wil je nog meer zekerheid over dat jullie trouwkleren bij elkaar zullen passen? Zoek dan naar een familielid of vriend – het liefst iemand met verstand van mode – die jullie allebei kan begeleiden in jullie zoektochten en daarbij toeziet op een goede match. 

Verder is het slim om voordat je daadwerkelijk kostuumwinkels gaat bezoeken op internet wat informatie in te winnen. Zo leer je alvast wat meer over de verschillende mogelijkheden die er zijn en trends die spelen.

Stijl

Wat betreft de stijl van je trouwpak kun je als man zijnde heel wat kanten op. Wie graag inzet op een formele stijl, die kan het best kiezen voor een jacquet of zelfs een rokkostuum. De wat informelere (en ook modernere) keuzes zijn er meestal in de vorm van een colbert en een pantalon. Hierbij staat het zeker niet vast dat je kleding zwartgekleurd moet zijn. Tenslotte geldt een smoking als gulden middenweg tussen formeel en informeel. 

Kleur

De kleuren waar je trouwpak uit bestaat hebben uiteraard ook een grote invloed op de uitstraling die je als bruidegom hebt. Hierbij geldt zwart als traditionele kleur voor een trouwpak. Doorgaans wordt zwart ook als formeel gezien, zelfs al kun je met details natuurlijk nog wel wat frivoliteiten aanbrengen. Wie wat informeler of vlotter voor de dag wil komen kiest echter bij voorkeur voor bijvoorbeeld blauw, beige, grijs of wit.

Materiaal

Het materiaal waar je trouwpak van gemaakt is heeft een kleinere impact op je uitstraling dan de kleuren en de stijl in z’n algemeenheid. Evenwel moet het materiaal natuurlijk wel passend en (vooral) comfortabel zijn. Bedenk je hierbij goed in welk jaargetijde je gaat trouwen. Wie in de winter trouwt heeft namelijk baat bij goed isolerend materiaal. Bij een zomerbruiloft heb je juist iets duns nodig dat goed ventileert.

Details en accessoires

Meer dan voor welk kledingstuk dan ook geldt dat voor een trouwpak de details en bijkomende accessoires van essentieel belang zijn. Je zou je pak bijvoorbeeld kunnen voorzien van manchetknopen, een das, een strik, een riem en/of een pochet. Ook schoenen, veters en sieraden spelen een grote rol in je verschijning. Zodoende kun je je eigen uitstraling veel extra cachet meegeven.

Ben je ook op zoek naar leuk trouwvervoer? Lees onze artikelen op Much Love.

Recente blog artikelen